FRUGTBARE SIDESPRING
       
     
PROGRAMME MANAGER, INTERNATIONAL MEDIA SUPPORT
       
     
EKSTERN LEKTOR, DANMARKS MEDIE OG JOURNALISTHØJSKOLE
       
     
FRUGTBARE SIDESPRING
       
     
FRUGTBARE SIDESPRING

Jo mere man holder af noget, jo mere får man lyst til at dele det med andre - og så får man jo gerne noget igen. Det har derfor været en klar berigelse, at jeg i perioder har arbejdet med international medieudvikling og undervisning. I begge tilfælde har jeg trukket stærkt på mine evner til at formidle - og de meget direkte møder med partnere og donorer i udvikling og med de studerende har både skærpet mit fokus på strategisk kommunikation og lært mig uvurderlige lektier om management og ledelse.

(Foto: Klaus Holsting)

PROGRAMME MANAGER, INTERNATIONAL MEDIA SUPPORT
       
     
PROGRAMME MANAGER, INTERNATIONAL MEDIA SUPPORT

Tre års erfaring (2010-13) som Programme Manager for International Media Support (www.mediasupport.org) - en dansk baseret organisation, der er blandt verdens fem største på denne ekspertise i menneskerettighedsbaseret udviklingsbistand. Som leder af programmet i Zimbabwe havde jeg ansvaret for - i tæt samarbejde med lokale partnere og medarbejdere - at udvide befolkningens adgang til uafhængige alternativer til de statsstyrede medier. Det krævede innovation og førte til banebrydende udnyttelse af nye medie platforme i et udviklingsland; forhandlingsteknik for at rejse penge hos internationale donorer; politisk tæft for at navigere i en højspændt og dybt kompleks virkelighed, hvor anholdelser og lukning af medier er almindelig; budgetstyring af et program, hvis årlige omsætning på grund af resultater og succes med fundraising voksede fra 6 til 18 mio DKK årligt. I en kortere periode fik jeg tilsvarende erfaringer som leder af et mindre program i Kina.

(Foto: Tsvangirayi Mukwazhi)

EKSTERN LEKTOR, DANMARKS MEDIE OG JOURNALISTHØJSKOLE
       
     
EKSTERN LEKTOR, DANMARKS MEDIE OG JOURNALISTHØJSKOLE

Underviser i faget Risk Reporting (konflikt- og krisejournalistik) (2003-10) og International Politik (2015-) på skolens internationale afdeling.  Indsatsen inkluderer udvikling af koncepter med forelæsninger og øvelser, der tager udgangspunkt i mine egne erfaringer og bringer Afrikas dilemmaer ind i klasselokalet; interaktiv undervisning med udbredt brug af diskussion om journalistikkens mange dilemmaer; intens coaching af de studerende. De afslutter forløbet med at producere et magasin, hvis ambition bygger på ideerne bag min egen journalistik og kommunikation: At gøre det tilsyneladende fjerne og ukendte uimodståeligt for modtagerne ved at fortælle den store historie gennem konkrete eksempler og menneskelige historier.